ISO 14001

Inter-Beton werkt hard aan de voorbereiding van haar centrales voor de implementatie van de milieu- en veiligheidssystemen volgens de ISO- en OHSAS-normering. Dankzij de opgedane kennis en de getoetste systematiek is Inter-Beton in staat om binnen drie jaar al haar productielocaties te certificeren. Deze actie past in de duurzaamheidsstrategie van de leverancier van stortklaar beton.

Wat is ISO 14001?

Het milieuzorgsysteem ISO 14001 omschrijft het beheersen, het constant monitoren en optimaliseren van de effecten en de risico’s op het gebied van milieu. De zorg voor het milieu levert ook directe economische voordelen op, zoals materiaalreductie en een lager energieverbruik. Het zorgt ook voor een hoger rendement en een vermindering van de afvalstroom.

Streepje voor op vlak van duurzaamheid

De Inter-Beton-centrales van Brussel, Genk, Hasselt, Jambes, Mechelen, Sint-Pieters-Leeuw en Tessenderlo kunnen reeds het ISO-14001 en OHSAS-18001 certificaat voorleggen. De certificaten bieden heel wat troeven: je kunt ISO voor milieu en OHSAS voor veiligheid vergelijken met wat Benor voor productkwaliteit betekent. Zo heeft Inter-Beton nu een streepje voor bij werven die eisen stellen op het vlak van duurzaamheid.

Raadpleeg onze ISO 14001-certificaten