Pumpmix®

Productinformatie

Pumpmix® is een product op maat aangepast voor horizontale of verticale betonwerken. Indien er staalvezels dienen toegevoegd te worden aan het beton, raden wij aan Fibermix® of Steelmix® te gebruiken. In het geval van een gepolierde binnenvloer raden we aan om Floormix® te gebruiken.
Voor het storten van verticale toepassingen (kolommen en wanden), die zichtbaar blijven, raden we aan Wallmix® of -indien er strenge esthetische eisen zijn- Viewmix® te gebruiken. 

Pumpmix® garandeert een gemakkelijke verpomping en mooie homogeniteit van het beton, waardoor de plaatsing verbeterd wordt. De vloeibaarheidsklasse van de Pumpmix® is S4.

Technische specificaties

Pumpmix® komt tot stand door een nauwkeurige selectie van de aangepaste grondstoffen: granulaten, cement, zanden, vulstoffen, hulpstoffen en eventueel zelfs kleurstoffen. Dit mengsel is homogeen en bevat veel fijn materiaal en is rijk aan cement.

Pumpmix® voldoet aan de volgende specificaties. Andere specificaties kunnen op vraag aangepast worden.

Pumpmix® is een BENORbeton die voldoet aan de normen NBN EN 206-1 en NBN B15-001.
DruksterkteklasseC25/30C30/37C35/45
GebruiksdomeinOBOB of GBOB of GB
OmgevingsklasseEE1 of EE2EE2 of EE3EE4
ConsistentieklasseS4S4S4
Dmax8, 16 of 22 mm8, 16 of 22 mm8, 16 of 22 mm
Toepassingen

Pumpmix® is beton bestemd voor het vullen van bekiste constructies (wanden, balken, kolommen,...) en niet-bekiste constructies (vloeren, funderingen,…). Het verpompen van het beton naar moeilijk te bereiken of vergelegen plaatsen, wordt vergemakkelijkt door te kiezen voor Pumpmix®. Tijdswinst en een makkelijkere plaatsing zijn gegarandeerd. Meer nog, de kans tot ontmenging wordt hiermee vermeden.

Voordelen
 • Pumpmix® is een duurzaam beton.
 • Pumpmix® is gemakkelijk te verpompen.
 • Pumpmix® behoudt een goede verwerkbaarheid gedurende een normale tijdspanne om een perfecte plaatsing te garanderen.
Voorzorgsmaatregelen
 • Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van verpompen (afstand, veel bochten, hoogteverschillen,...) dient de juiste keuze van het type pomp gemaakt te worden. Raadpleeg daarvoor vooraf onze diensten.
 • Voorzie genoeg plaats op de werf zodat de pomp zich kan opstellen en de mixers gemakkelijk tot aan de pomp kunnen manoeuvreren.
 • Vermeld bij uw bestelling de nabijheid van elektrische leidingen.
 • Opgelet, bij zeer slechte weersomstandigheden kunnen de pompwerken geannuleerd worden.
Kwaliteitsgarantie

Pumpmix® is een product dat voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Inter-Beton, gebaseerd op minitieuse laboratoriumproeven. Deze controles worden uitgevoerd volgens de normen NBN EN 206-1 en NBN B 15-001.

Pumpmix® is beschikbaar in al onze centrales, die beschikken over het BENOR-merk. Het BENOR-certificaat is beschikbaar op eenvoudige aanvraag. Pumpmix® wordt geleverd onder het merk BENOR.

Levering

Om ons de mogelijkheid te geven u optimaal bij te staan in de beste condities, vragen wij u vriendelijk uw bestelling (Pumpmix® en betonpomp) zo snel mogelijk door te geven (liefst 48 u op voorhand).

Veiligheidsvoorschriften

Pumpmix® is een cementgebonden product.

Vermijd huidcontact met de verse specie: draag de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen:

 • veiligheidsschoenen of –laarzen;
 • werkkledij;
 • handschoenen;
 • veiligheidsbril;
 • ...

Raadpleeg onze folder “veiligheidsinformatie bij het verwerken van beton”.